header over

Alain Verbeek

Executive coaching
Teamcoaching
Persoonlijke coaching
Loopbaancoaching
e-coaching

Wie

Ik ben Alain Verbeek (1962) en sinds 2006 partner bij AVOP. Na opgegroeid te zijn in Gent (België) ben ik om psychologie te gaan studeren teruggekeerd naar mijn Nederlandse geboortegrond. In Tilburg heb ik neuro- en arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd.

In mijn werk en leven ben ik gegroeid van snappen naar begrijpen, heb ik geleerd ratio en gevoel te integreren, waardeer ik logica maar ik herken de illusie van de maakbaarheid en ik hecht belang aan mildheid en (mede-)menselijkheid.

Binnen AVOP heb ik veel plezier in het schakelen tussen de verschillende disciplines; (executive) assessments, organisatieontwikkeling en (groeps-) coaching. Als rode draad in mijn werk ben ik bezig met veranderkunde op individueel, groeps- en organisatieniveau.

Coachvragen

“Ik neem te veel verantwoordelijkheid of ik raak te snel in het geding” zijn concrete vragen die recent als coachvragen zijn ingebracht. Meer algemeen gesteld gaat het erover dat de persoon minder speelbal wil zijn van thematiek. Een andere recente vraag van een coachee: “Ik vraag me af of ik nog wel wil leiding geven”. Na gezamenlijk exploreren was het vooral de weerstand van een medewerker en vooral van de groep die twijfel over het eigen leiderschap opriep. Ook loopbaanvragen komen langs met de onderliggende vraag “ik weet niet wat ik wezenlijk wil”.

Werkwijze

Coaching is het impuls geven aan zelfreflectie en -inzicht, zodanig dat de bewustwording groter wordt en leidt tot de bewuste keuze tot ander gedrag waarbij je met mildheid naar jezelf en de ingesleten oude patronen kijkt.

Als coach wil ik bewegen op het snijvlak van persoonlijke effectiviteit en de rol (als leidinggevende of professional) in de organisatie.

In de coaching zie ik een spiegel tussen wat er tussen ons gebeurt in het hier en nu in het gesprek en de situatie (het daar en dan) op het werk. De ‘dynamiek’ op het werk doet zich vaak ook voor in ons gesprek. In de benadering van de cliënt neem ik geen verantwoordelijkheid over, hak ik geen knopen door en ben alert om niet mee te gaan met de ‘dynamiek’.

Na het vergroten van zelfinzicht volgt de transitie naar het werk door middel van het bespreken van casuïstiek. Ook kijken we naar mogelijkheden om de inzichten te ondersteunen (op het werk, in het team en thuis).