header image

Philippine de Wit, Senior Organisatieadviseur

Learning Center

Individuele ontwikkeling

Wilt u een medewerker faciliteren in een optimale start in een nieuwe functie of rol? Het Learning Center is een kortdurende, ‘high impact’ ontwikkelmethode voor ontwikkeling van de effectiviteit van leidinggevenden of professionals. Al naar gelang de specifieke vraagstelling ligt de focus meer op leiderschapsontwikkeling of ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Bij het Learning Center doet de deelnemer in korte tijd intensief inzichten en vaardigheden op in een persoonsgericht, op maat gesneden ontwikkelprogramma. Het Learning Center bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching, assessment en training.

We delen graag 2 ervaringen van deelnemers met jullie:

Barbara: 

"Ik heb het Learning Center ervaren als een intensief en gefocust ontwikkelprogramma waarbij onder begeleiding van een ervaren consultant in korte tijd verdieping bereikt werd. Het heeft mij verschillende inzichten en bevestigingen gebracht waarmee ik nu verder kan werken en kan doorontwikkelen."

Joep:

“Ik denk dat ik echt meer inzicht gekregen wie ik ben en waarom ik zo ben. Het was voor mij de eerste keer om met een psycholoog over mezelf te praten. Dat en uberhaupt het feit dat het de gehele dag over mijzelf gegaan is heeft mij zeker meer gevoel gegeven dat ik het waard ben”

Wilt u een oriënterend gesprek?

Wat levert het op?

Bij het Learning Center doe je in korte tijd precies de inzichten en vaardigheden op die jij op dit moment nodig hebt. Zo krijg je overzicht op en inzicht in je huidige persoonlijke doelen, prioriteiten en vraagstukken, waarmee je te maken hebt. Met je eigen ervaring als basis doorloop je verschillende fasen voor effectief leren. Deze fasen sluiten aan bij de leercyclus van Kolb, waarin verschillende vormen van leren aan bod komen die leiden tot een optimaal leerresultaat: zelf ervaren, reflecteren, algemene principes ontdekken (abstraheren) en uitproberen. Je ontwikkelt alternatieve benaderingen om effectief met lastige situaties om te gaan. Je ontdekt hoe je jouw specifieke talenten optimaal tot hun recht kunt laten komen. Na één dag ga je naar huis met concrete tips, inzichten en tools op het gebied van bijvoorbeeld effectief communiceren, beïnvloeden, leidinggeven, samenwerken, conflicten hanteren en verandermanagement.

 

 

 • Biedt een vliegende start in een nieuwe functie 
 • Een boost in (Persoonlijk) Leiderschap  
 • Learning Center is individueel leren met impact! 
 • Een persoonlijk strategisch ontwikkelplan.

LC

Waarom AVOP?

Wat AVOP voor uw organisatie kan betekenen

De AVOP adviseurs beschikken over de kennis, expertise en ervaring om de rol van assessmentadviseur, trainer en coach te combineren, om daarmee de ontwikkeling van de deelnemers aan het Learning Center optimaal te kunnen faciliteren. AVOP wil excelleren en dat uit zich in betrokkenheid, vakmanschap en persoonlijke stijl, maar ook in nieuwsgierigheid naar mensen en hun werkzaamheden. We werken met gedrevenheid, waarbij het boeken van aantoonbaar resultaat voor u onze leidende gedachte is. Daarnaast biedt AVOP waar nodig aanvullende of andere mogelijkheden voor verdere ontwikkeling , zoals coaching of onze training persoonlijke effectiviteit ‘De Carrousel’. In het persoonlijk gesprek onderzoeken wij graag gezamenlijk wat het beste aansluit bij de betreffende ontwikkelvraag.

• Elk Learning Center wordt voor elke deelnemer echt op maat gemaakt;

• Onze expertise op het gebied van assessment, coaching en trainingen wordt gecombineerd;

• Ervaren adviseurs met een persoonlijke stijl en betrokken benadering;

• Professioneel op basis van beproefde theorieën, methoden en Cotan-gecertificeerde testen;

• Vaste accountmanager en klantteam;

• Aanvullende mogelijkheden op Coaching en Training Persoonlijke Effectiviteit.

Heeft u interesse? Bel (020) 615 54 56 of mail naar info@avop.nl

Hoe gaan we te werk?

Bij het Learning Center heb je samen met een coach een hele dag de tijd om een stapje terug te doen, overzicht te krijgen op vraagstukken en doelen in je werk en nieuwe inzichten en vaardigheden op te doen, waarmee je je effectiviteit vergroot.

Vooraf beantwoord je een aantal vragenlijsten. Tijdens de dag zelf reflecteer je met een coach op je loopbaan en ontwikkelvraagstukken, waarbij we vragen bespreken als: Waar sta je nu en waar kom je vandaan? Waar wil je naar toe? Wat heb je daarvoor nodig? Welke vaardigheden heb je al in huis en welke wil je verder ontwikkelen?

Vervolgens ga je direct aan de slag met het opdoen van nieuwe inzichten en vaardigheden. Je bereidt korte praktijksimulaties voor, voert deze uit en krijgt hierop feedback. Je krijgt concrete tips en kaders waarmee je je inzicht vergroot en past deze vervolgens direct toe.

De dag wordt besloten met een samenvatting van de ‘oogst’ van nieuwe inzichten en benaderingen. Je verkent hoe je dit kunt toepassen in nieuwe situaties in je dagelijks werk en maakt hiervoor concrete voornemens. Vervolgens schrijf je op basis van het bijgehouden logboek zelf jouw persoonlijk strategisch ontwikkelplan dat je nabespreekt met jouw coach.

Om (de uitvoering van) dit ontwikkelplan te borgen en bestendigen, kan het Learning Center indien gewenst worden gevolgd door een aantal coaching gesprekken.

 

 • Intensief persoonsgericht leren in één dag
 • Zelfinzicht en bewustzijn worden vergroot
 • Concreet ervaren - Je ondervindt spelenderwijs in praktijksimulaties hoe je met uiteenlopende situaties omgaat en wat het effect van je gedrag is
 • Reflecteren - Je krijgt feedback, reflecteert op ervaringen en vraagstukken die je bezighouden en destilleert ‘best practices’
 • Abstraheren en theorievorming - Je krijgt concrete tips en tools om vraagstukken beter te begrijpen, in een breder kader te plaatsen en effectief te hanteren
 • Uitproberen - Je oefent met nieuwe manieren om effectief met situaties om te gaan
 • Ervaren - Je bereidt je voor op toepassing van nieuwe inzichten en vaardigheden in de praktijk en bespreekt dit naderhand met een coach

 

Leercyclus Kolb NL.png

 

                                                                                                                                             Leercyclus van Kolb