header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

18
Oct

De Carrousel: een uniek programma voor persoonlijke ontwikkeling met impact!

Martine Laudy


De Carrousel is een intensief, persoonsgericht ontwikkelprogramma met impact, gericht op versterking van persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en afstemming met de (werk-)omgeving. De Carrousel is een beproefd programma dat al jarenlang met succes ‘draait’ en voor vele deelnemers een impactvolle ervaring heeft opgeleverd voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.


De Carrousel is ontwikkeld voor professionals, adviseurs en (toekomstige) leidinggevenden. Uniek in de opzet van de Carrousel is dat iedere deelnemer in de trainingsgroep werkt aan specifieke individuele leerthema’s en de groepssamenstelling na verloop van tijd deels wisselt. Na de eerste helft van het programma stappen er weer nieuwe deelnemers in. Hierbij wordt het opgebouwde vertrouwen door de zittende groep behouden en snel overgedragen op de nieuw ingestapte deelnemers. Door het sterke onderlinge vertrouwen onder de deelnemers en coach biedt de Carrousel veel ruimte om essentiële thema’s aan de orde te stellen en heeft het programma diepgang. De aanwezigheid van nieuwe deelnemers maakt het mogelijk om reeds doorgemaakte ontwikkeling te toetsen, in een veranderde setting te experimenteren met nieuw gedrag en coachingsvaardigheden te ontwikkelen.


Opzet en locatie Carrousel


De Carrousel bestaat uit acht bijeenkomsten van een dag in de rustige, inspirerende sfeer van ‘het Koetshuis’ in Sloten, vlak bij Amsterdam. Er wordt gewerkt met vier centrale thema’s:


• Authenticiteit en imago (zelfbeeld, feedback, zelfwaardering en persoonlijk leiderschap);
• Contact- en verbinding (contact maken, luisteren, sensitiviteit en verbinden);
• Patronen en verandervermogen (verdiepend zelfinzicht in eigen patronen, vergroten van wendbaarheid en veranderingsvermogen);
• Beïnvloeden (beïnvloeden en overtuigen, assertiviteit en conflicthantering).


Bij elke bijeenkomst staat een van de vier thema’s centraal. De eerste vier bijeenkomsten (de eerste ronde van de Carrousel) staan vooral in het teken van beeldvorming en bewustwording. Deelnemers krijgen meer zicht op hun effectiviteit in relatie tot hun ontwikkeldoelen en voor hen relevante competenties. De volgende vier bijeenkomsten (de tweede ronde) staan vooral in het teken van besluitvorming en beweging. Verkregen inzichten worden in gewenste gedragsverandering vertaald en vervolgens getoetst en geoefend. De Carrousel bestaat uit acht bijeenkomsten van elk één dag, gemiddeld eens per twee weken. De doorlooptijd is daarmee ongeveer vier maanden.


Waarom deelnemen aan de Carrousel?


‘De Carrousel’ van AVOP is een jarenlang beproefd, impactvol programma voor professionals en leidinggevenden die hun persoonlijke effectiviteit en leiderschap kracht willen bijzetten. De vele positieve ervaringen van deelnemers en mensen in hun werkomgeving wijzen erop dat de Carrousel effect sorteert en onder meer het volgende oplevert:


• Een unieke ervaring, resulterend in versterking van persoonlijke effectiviteit, invloed en afstemming met de (werk-)omgeving;
• Meer balans tussen ‘ratio en gevoel’; sociaal-emotionele vaardigheid;
• Verdieping van zelfinzicht en inzicht in effecten op anderen;
• Bewustwording van persoonlijke blinde vlekken;
• Herkenning en bijsturing van ingesleten gedragspatronen;
• Vergroting van wendbaarheid en verandervermogen
• Versterking van authenticiteit en zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheid en verbindend vermogen, zelfmanagement, assertiviteit, beïnvloedingsvaardigheid en vermogen om conflicten te hanteren;
• Vaardigheid in het coachen van anderen;
• Spannende, rijke ervaring met een vertrouwde groep mensen;
• Het doormaken van een wezenlijke ontwikkeling, die het verschil maakt voor zowel je persoonlijke als professionele leven.