header over

Martine Laudy

Executive coaching
Teamcoaching
Persoonlijke coaching
Loopbaancoaching
e-coaching

Wie

Martine Laudy (1967), organisatiepsycholoog bij AVOP en gespecialiseerd in leiderschaps-, loopbaan-, team-  en organisatieontwikkeling. Sinds ruim 25 jaar help ik
met veel plezier en bevlogenheid mensen, teams en organisaties om zich te ontwikkelen door coaching, assessment, training en procesbegeleiding van professionals en leidinggevenden. Ik heb zowel als zelfstandige gewerkt, als bij diverse adviesbureaus.
Van kleine bureaus in oprichting tot grotere internationaal opererende adviesorganisaties.
Verder ben ik Psycholoog NIP en gecertificeerd NLP-practitioner/ coach.

Onder het motto ‘zien wat erin zit’, ‘eruit halen wat erin zit’ en ’continu ontwikkelen’ help ik mensen, teams en organisaties om hun mogelijkheden en potentieel te herkennen, optimaal in te zetten en zich verder te ontwikkelen in samenspel met hun omgeving, om duurzaam doelen te bereiken en werkplezier te vergroten.

Coachingsvraagstukken

Je kunt een beroep op mij doen voor coachingsvragen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, loopbaanontwikkeling en team- en organisatieontwikkeling. Ik ben vertrouwd met de context en uitdagingen van professionals en leidinggevenden in een grote verscheidenheid van werkprocessen en rollen. Vooral in kennisintensieve organisaties en zowel in profit als not-for-profit omgevingen.

Werkwijze

Oplossings- en sterktegericht werken is voor mij de regel. Daarbij is probleem- en defectgericht denken dus niet het uitgangspunt, maar wordt de schaduwkant wel belicht
-vaak als keerzijde of een ‘teveel van het goede’ van specifieke kwaliteiten.
Anderen typeren mij als oprecht aandachtig, professioneel en betrokken, kritisch en sensitief, verhelderend en verbindend. Ik krijg vaak terug ‘de juiste sfeer te creëren, waardoor de juiste zaken op tafel komen’.

Bij een coachingstraject zet ik je aan het denken (‘anders doen begint bij anders denken’), stel ik je vragen om de ‘vraag achter je vraag’ en drijfveren boven water te halen (‘Een goed antwoord vind je door een goede vraag’), denk ik met je mee zonder over te nemen (je bent dus zelf in de lead) en geef ik je zo nodig concrete tools en tips voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Ik geloof in het belang van ‘soft skills’ voor ‘harde resultaten’ en maak gebruik van een diversiteit aan best practices en tools op het gebied van leiderschap, communicatie en samenwerken.