header over

Sebastiaan Spaan

Persoonlijke coaching
Loopbaancoaching
e-coaching

Wie

Mijn naam is Sebastiaan Spaan (1984) senior adviseur bij AVOP en betrokken bij het doen van (executive)assessments, coaching en organisatiebrede ontwikkelvraagstukken. Sinds 2015 werkzaam bij AVOP, werk ik op een enthousiaste (alles is mogelijk) en overstijgende (ik stel vaak de waarom vraag) manier. Zelfreflectie vormt een rode draad in mijn leven, nadat ik tijdens mijn middelbare school en studieperiode op fundamentele wijze met de vragen “wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (in het leven)”? aan de slag ben gegaan. De kennis en ervaring die ik in deze periode heb opgedaan (ook vanuit mijn studie psychologie) gebruik ik dagelijks in mijn coachingsessies. Daarnaast werk ik met een sportersmentaliteit; ik heb in mijn jeugd op hoog niveau gehockeyd, en het zoeken naar uitdaging, er uit halen wat er in zit en het willen winnen is ook een thema welke ik gebruik in coaching.

Coachingsvraagstukken

Voortgaand op bovenstaande komen mensen die op fundamentele wijze willen stilstaan bij hun eigen drijfveren en motieven goed bij mij tot hun recht. “Wie ben ik? Waarom doe ik de dingen die ik doe, ben ik nog wel gelukkig met de dingen die ik doe, wat past er (dan wel) bij mij” zijn thema’s waarbij ik mensen begeleid.


Werkwijze

Hierbij zoom ik samen met mijn coachee vrij makkelijk in tot de (onbewuste) mechanismen/ reflexen of blinde vlekken, die er meespelen en in de weg staan om te bereiken, wat het is dat de coachee nu écht wil. En zoom ik vervolgens ook graag weer uit naar het geheel, de (levens- en werk) context en plaatsen we dit samen in de context van de maatschappij (wat is er nu praktisch handig om te doen).
Verder ben ik kritisch, ik confronteer en onderzoek naar de discrepanties en incongruenties in je eigen gedrag, maar alles is goed en niets hoeft. Mijn opleiding progressiegerichte coaching volgend, kijk ik graag naar wat je nú al doet, welke keuzes je graag wilt houden en wat de mogelijkheden zijn.
Persoonlijke Quotes:
• Do or do not, there is no try. Yoda
• Truth is very simple, don’t complicate it. - Papaji
• Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole life believing that it is stupid. – Einstein.