header over

Anneke van Til

Executive coaching
Teamcoaching
Persoonlijke coaching
e-coaching

Wie

Ik ben Anneke van Til (1957), partner bij AVOP en zowel coach als adviseur organisatieontwikkeling.
Sinds 20 jaar verbonden aan AVOP, daarvóór heb ik 20 jaar in grote organisaties gewerkt.
Ik studeerde Letteren (afgestudeerd op interactie-analyse) en Bedrijfskunde.
Zo is mijn achtergrond dus een combinatie van de ‘zachte’ en de ‘harde’ kant (waarbij de ervaring leert dat die zogenaamde zachte kant een stuk weerbarstiger is dan de harde kant!).

Coachingsvraagstukken

Ik werk graag op het kruispunt van persoonlijke effectiviteit en organisatievraagstukken; het zijn dan ook vaak directeuren, bestuurders en andere leidinggevenden, maar ook professionals die een effectieve weg moeten vinden in een vaak ingewikkeld krachtenveld, met wie ik in coaching samenwerk. Maar ook persoonlijke dilemma’s en twijfels, over de huidige positie maar ook over “en hoe nu verder” en “is dit het nu” kunnen aanleidingen zijn om middels coaching pas op de plaats te maken en verder te onderzoeken.

Werkwijze

Anders kijken naar hetzelfde, en daardoor anders ervaren en anders handelen.
Graag werk ik aan de hand van concrete casuïstiek; een uitstekend middel om aan de hand daarvan te onderzoeken: hoe vanzelfsprekend is mijn vanzelfsprekendheid? Van welke gedachten en aannames ga ik uit en hoe helpend zijn die? Zou het mij en de situatie goed doen als ik het anders zou kunnen zien en anders zou handelen? Waarop is het gebaseerd dat ik doe wat ik doe? Hoe oud is mijn ‘karrenspoor’ en mijn vanzelfsprekend denken en oordelen, en zijn die nog net zo effectief als ze ooit waren? Concrete casuïstiek waarborgt óók dat het (soms ook noodzakelijke diepe) onderzoek altijd concrete inzichten geeft voor de dagelijkse werkelijkheid.
Van mij mag verwacht worden dat ik je als betrokken buitenstaander vragen stel, tegenover jouw vanzelfsprekendheden een mogelijk andere interpretatie zet, je help je onzekerheden en twijfels expliciet te maken, ik het nooit beter weet (hoewel ..;)) en je help andere wegen te ontdekken.
Anders kijken naar hetzelfde dus, en daardoor anders zien én andere mogelijkheden ontdekken. In jezelf, én in de situatie.