header over

Stefan Heinis

Executive coaching
Persoonlijke coaching
Loopbaancoaching
e-coaching

Wie

Mijn naam is Stefan Heinis (1970), partner bij AVOP en zowel (loopbaan)coach als adviseur op het gebied van recruitment, assessment en organisatieontwikkeling. Ik heb mijn bedrijfskunde studie gecombineerd met psychologie en daarnaast een post academische opleiding tot management consultant afgerond, een combinatie die goed van pas komt. Ik ben mijn loopbaan gestart als consultant W&S in de ICT en doorgegroeid naar een senior managementfunctie. Daarna 10 jaar werkzaam geweest bij GITP, eerst als senior adviseur en de laatste vier jaar als Directeur GITP Amsterdam, alvorens in 2011 de overstap te maken naar AVOP. Ik ben verder medeauteur van het loopbaanboek ‘Jij bent aan Z’.

Coachingsvraagstukken

Naast coachingsvraagstukken op het snijvlak van persoonlijke effectiviteit en organisatievraagstukken, spreken coachingsvraagstukken op het gebied van loopbaan- en outplacementcoaching mij zeer aan.

Werkwijze

Op basis van de specifieke coachvraag gaan wij met elkaar aan de slag. Een eerste stap is vaak de coachvraag verder uit te diepen om daarna samen met elkaar een maatwerk aanpak te kiezen. In een aantal coachgesprekken gaan wij samen op weg. Waarbij ik mijn rol zie als facilitator, spiegel en kritische sparringpartner, maar ook iemand die wanneer het zinvol is eigen ervaringen en inzichten inbrengt, echter nooit verantwoordelijkheden voor jouw eigen ontwikkeling zal overnemen.

In een coachingstraject gaan wij gezamenlijk onderzoeken welke onderliggende patronen ten grondslag liggen aan de coachvraag, hoe deze patronen te doorbreken en alternatief gedrag te ontwikkelen. Dit zal gebeuren door een combinatie van gesprekken, praktijkopdrachten en oefeningen (eventueel ook rollenspellen).

Bij loopbaancoaching bestaat een traject uit het beantwoorden van de vragen; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In een combinatie van gesprekken, online vragenlijsten, opdrachten en oefeningen worden deze vragen beantwoord. Bij outplacementcoaching staan wij ook nog heel concreet stil bij de vraag: hoe kan ik dat bereiken? Bijvoorbeeld door het opstellen van een goed c.v. en brief, een effectief Linkedin profiel en het oefenen van sollicitatiegesprekken.