header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

The Leadership Booster

Stefan Heinis

Waarom?

Het werven, ontwikkelen en behouden van talent vraagt om goed leiderschap. Door onze jarenlange ervaring in leiderschapstrajecten te combineren met onze specifieke kennis op het gebied van assessment, training en coaching heeft AVOP ‘The Leadership Booster’ ontwikkeld.

Het leiderschapsmodel dat we gebruiken is gebaseerd op de theorie van Quinn, onderscheidt 8 managementrollen op 4 dimensies en brengt de focus en het gedrag van managers helder in beeld. In onderstaande figuur staan de verschillende rollen, met de bijbehorende vaardigheden.

Booster 1

Het programma van ‘The Leadership Booster’ bestaat uit twee fasen, eventueel te vervolgen door een derde fase.

Fase 1 Leadership scan:

In de eerste fase wordt er een inventarisatie gemaakt van de leiderschapsvoorkeuren van de deelnemer; dit door middel van een online tool en aangevuld met een verdiepend gesprek met één van onze adviseurs. Het resultaat: een leiderschapsprofiel, inzicht in de eigen sterktes en ontwikkelpunten en inzicht in mogelijke redenen voor succes en risico’s in de eigen werkpraktijk.

Fase 2 Leadership Game:

In de tweede fase ervaart men de verschillende rollen, worden de capaciteiten en competenties van de deelnemer uitgediept in een game met veel feedback, evaluatie- en leermomenten. Het betreft een leerervaring die training, coaching en een leiderschapsassessment combineert. In een rapportage worden de bevindingen van fase 1 en fase 2 bij elkaar gebracht. Resultaat: zo scherp en duidelijk mogelijke ontwikkeladviezen voor de verdere ontwikkeling van leiderschap.

Fase 3 verdere ontwikkeling:

De rapportage dient als basis voor verdere ontwikkeling. Hiermee kun je aan de slag op organisatie- of individueel niveau. Bijvoorbeeld door middel van (e-)coaching en training of een leiderschaps-bootcamp. ‘The Leadership Booster’ kan tevens geïntegreerd worden als onderdeel in een uitgebreider leiderschapstraject.

Interesse gewerkt? Voor meer info neem contact op met Stefan Heinis of Sebastiaan Spaan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-6155456.