header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

The ICT Leadership booster

Stefan Heinis

Waarom? Het werven, ontwikkelen en behouden van talent vraagt om goed leiderschap. Door onze jarenlange ervaring in leiderschapstrajecten te combineren met specifieke kennis van de ICT-markt, ondersteunt AVOP leidinggevenden in ICT-organisaties en -afdelingen. Hiertoe heeft AVOP ‘The Leadership Booster’ ontwikkeld.

 Het leiderschapsmodel dat we gebruiken is gebaseerd op de theorie van Quinn, onderscheidt 8 managementrollen op 4 dimensies en brengt de focus en het gedrag van managers helder in beeld.

Het programma van ‘The Leadership Booster’ bestaat uit twee fasen, eventueel te vervolgen door een derde fase.

Fase 1: Leadership Scan                                                                                                       

In de eerste fase wordt er een inventarisatie gemaakt van de leiderschapsvoorkeuren van de deelnemer; dit door middel van een online tool en aangevuld met een verdiepend gesprek met één van onze adviseurs. Het resultaat: een leiderschapsprofiel, inzicht in de eigen sterktes en ontwikkelpunten en inzicht in mogelijke redenen voor succes en risico’s in de eigen werkpraktijk.  

Fase 2: Leadership Game

In de tweede fase ervaart men de verschillende rollen, worden de capaciteiten en competenties van de deelnemer uitgediept in een game met veel feedback, evaluatie- en leermomenten. Het betreft een leerervaring die training, coaching en een leiderschapsassessment combineert. In een rapportage worden de bevindingen van fase 1 en fase 2 bij elkaar gebracht. Resultaat: zo scherp en duidelijk mogelijke ontwikkeladviezen voor de verdere ontwikkeling van leiderschap.

Fase 3: Verdere ontwikkeling

De rapportage dient als basis voor verdere ontwikkeling. Hiermee kun je aan de slag op organisatie- of individueel niveau. Bijvoorbeeld door middel van (e-)coaching en training of een leiderschaps-bootcamp. ‘The Leadership Booster’ kan tevens geïntegreerd worden als onderdeel in een uitgebreider leiderschapstraject.

Interesse gewerkt?

Voor meer info neem contact op met Stefan Heinis of Sebastiaan Spaan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-6155456.