header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

Hybride Assessment: in lijn met de uitgangspunten van eigen verantwoordelijkheid en regie

De snel veranderende omgeving maakt dat veel organisaties zich in een constante status van beweging bevinden. De oorzaken kunnen daarbij wisselend zijn van versterkte marktwerking, ingrijpende technologische ontwikkelingen of een noodzakelijke strategische heroriëntatie.

Dit heeft gevolgen voor de medewerkers zoals het verdwijnen van management lagen, invoering van andere samenwerkingsvorming zoals zelforganisatie en scrummen en het verschuiven van vastomlijnde functies naar rollen. De gemene deler is vaak dat er van het individu intern ondernemerschap, eigen verantwoordelijkheid en regie wordt verwacht. Hoe benut je als organisatie in een dergelijke transitie de mogelijkheden van de medewerkers optimaal? Oftewel: hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek? Ter ondersteuning van deze ontwikkeling in organisaties heeft AVOP het Hybride assessment ontwikkeld. Een nieuwe vorm van assessment, waarbij de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers gekoppeld wordt aan de specifieke behoefte vanuit de organisatie. Het Hybride Assessment bestaat uit 2 onderdelen, de loopbaanscan 2.0 gericht op de loopbaan behoefte van de medewerker en een interactief assessment specifiek ingestoken op de vereisten van de organisatie.

De loopbaanscan 2.0 Tijdens de loopbaanscan 2.0 staat de medewerker centraal. De deelnemer krijgt, onderbouwd door gevalideerde testen en een kritisch coachings gesprek, inzicht in zijn persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren, sterktes & zwaktes en ambities. Vragen als: Hoe verhoud ik me tot de veranderingen, Past deze nieuwe rol bij me en Waar kom ik het best tot mijn recht komen aan bod. Op basis van de opgedane inzichten kan de deelnemer bewust een stap zetten, een stap in lijn met de organisatie, maar ook een stap naar buiten. De inzichten zijn voor de deelnemer en worden niet gedeeld met de organisatie, tenzij de deelnemer daartoe zelf het initiatief neemt.

Het interactieve assessment Wanneer de deelnemer – naar aanleiding van de uitkomst van de loopbaanscan 2.0- besluit een stap in lijn met de organisatie te zetten, wordt het interactieve assessment gedeelte in gang gezet. De kernvraag vanuit de organisatie: is er een match tussen de (nieuwe) organisatie vereisten en de medewerker? staat centraal. Met het inzetten van aanvullende interactieve assessmentonderdelen wordt er gezocht naar het antwoord. De loopbaanscan 2.0 en het interactieve assessment tezamen zijn de basis voor een uitgebreid adviesrapport, waarin de uitgangspunten van de deelnemers en de specificaties van de organisaties met elkaar in verband worden gebracht.

Waarom AVOP? AVOP zet werkwijzen en instrumenten in op een manier die congruent is met de visie van uw organisatie. Wij werken met ervaren adviseurs die snel schakelen en persoonlijk te werk gaan. We investeren in het verkrijgen van inzicht in uw organisatie en de ontwikkelingen die noodzakelijk zijn. Daarbij ondersteunen wij de deelnemer bij het inzicht krijgen in het eigen profiel en het kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid in zijn of haar loopbaan. Op die manier kunnen organisatie en deelnemer ins samenspraak en op gelijke ooghoogte, komen tot passende vervolgstappen

Nieuwsgierig naar of en hoe ons Hybride assessment past bij uw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact op met

Sebastiaan Spaan of Stefan Heinis via 020-6155456 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.