header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

30
Mar

Eerste Hulp Bij Coaching (Coaching EHBO)

Alain Verbeek

In deze onwerkelijke tijd ervaar ik vele nieuwe sensaties. Zo merk ik door de onzekerheid over inkomsten, mijn fysieke kwetsbaarheid (ik behoor tot het RIVM als kwetsbare aangemerkte groep) dat ik nerveuzer en sneller geïrriteerd ben.

Een andere ervaring is dat ik na zowat 6 uur af en aan video-bellen, erg moe was (vermoeider dan na een dag face to face praten, trainen, ‘teamconferencing, coachen, assessment uitvoeren). Of dat aan de nieuwigheid ligt of het komt door het alert moeten luisteren in met name videogesprekken met meerdere deelnemers, weet ik niet zo goed.

 

Kortom de huidige situatie heeft grote impact op ons leven en ons gemoed. Voor leidinggevenden, managers, coaches en coördinatoren vraagt het om je eigen ‘emotie huishouding’  op dusdanige manier in de hand te hebben dat je de ruimte hebt om aandacht te geven aan je mensen. Het bewustzijn om in deze tijd te vertrouwen op data en feiten is een handvat in deze tijd. De leidinggevende moet tijd maken voor de eigen mensen en voorkomen om te verdwijnen in crisis-regelgedrag. We weten dat risico-aversiteit groter is in tijden van onzekerheid terwijl het nodig is nieuwe zaken te leren. We weten dat voorbeeld gedrag van de leiding zeer belangrijk is (dus ook zeker nu). Andre Kuipers die 193 dagen in isolement in de ruimte was heeft in een zojuist verschenen artikel een aantal tips gegeven waaronder (en we weten dat wel al maar het is goed om er toch bij stil te staan is dat ) dat in deze ‘quarantaine achtige' – situatie contact hebben zeer belangrijk is (al is het op afstand).

 

Omdat leidinggevenden in deze tijd voor een dubbele taak staan; zelfregulering en er zijn voor je eigen mensen, denken we dat zij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Daarom hebben we een EHBO platform voor Coaching  ingericht. Het is een platform waar leidinggevenden en coaches met al hun vragen over het omgaan met medewerkers in deze uitzonderlijke periode terecht kunnen. Dwz vragen over het omgaan met kwetsbaarheid over eigen gezondheid of die van dierbaren, hoe stimuleer ik eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Hoe kan ik voorkomen dat mensen doorschieten in het werken omdat werk en privé door elkaar lopen, hoe houd ik echt contact en verbinding op afstand, etc.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken,neem dan contact op met Alain Verbeek.

Dit kan via telefoonnummer 020-61 55 456 , 06-51 18 57 98 of per mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alain kan je ook in contact brengen met 1 van onze andere coaches: Anneke van Til, Sebastiaan Spaan, Martine Laudy