header over

NTT

Leiderschapsprogramma

NTT Data is een toonaangevende wereldwijd opererende technologieleverancier en dienstverlener. Zij werken samen met organisaties van over de hele wereld om met intelligente IT-oplossingen bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Bij ons staat intelligent voor data-driven, verbonden, digitaal en veilig. Wereldwijd heeft NTT 36.000 mensen in dienst, in Nederland ontzorgen wij onze klanten met behulp van 350 gemotiveerde medewerkers. NTT heeft samen met AVOP gewerkt aan een project op het verbeteren van de sociale veiligheid, omdat zij een multiulturele organsiatie zijn en dit een cruciaal aspect van hun bedrijfscultuur vinden.

 

Vraagstelling:

  • Hoe kunnen wij binnen NTT een omgeving creëren waarin medewerken zich veilig, gerespecteerd en gewaardeerd voelen.
  • Hoe kunnen wij managers ondersteunen in het daadwerkelijk handen en voeten geven aan een veilige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt.
  • Welke concrete tools kunnen wij managers aanbieden zodat ze hier op dagelijkse basis invulling aan kunnen geven.

 

Aanpak

In verschillende workshops hebben wij onderzocht wat een sociaal veilige omgeving binnen NTT eigenlijk omhelst. Wat gaat er al goed, wat is een grijs gebied en wat is ‘onacceptabel’ gedrag. Vervolgens hebben wij dit vertaald naar concrete situaties en concrete gedragingen

De inzichten uit de verschillende workshop zijn op organisatie nivo getild en vertaald in een overall-rapportage.

Deze inzichten zijn gedeeld met het volledige management team. In een all- managers dag is het volledige management aan de slag gegaan met een aantal thema’s die zij relevant vonden en waarmee NTT echt het verschil kan maken voor hun medewerkers en in hun dienstverlening richting klanten.

Vervolgens zijn kleinere project teams opgesteld om organisatie breed een aantal thema’s op te pakken en verbeteringgen door te voeren.

 

Resultaat

Tijdens deze trainingsdagen hebben de managers waardevolle inzichten verworven door openhartige gesprekken te voeren over wat sociale veiligheid inhoudt.

Ze hebben kritisch nagedacht over grensoverschrijdend gedrag ‘het grijze gebied’ en hoe ze als managers actief kunnen bijdragen aan het creëren van het juiste klimaat binnen hun teams.

Daarnaast hebben zijn praktische tools geïntroduceerd die de managers direct in hun dagelijkse werk kunnen toepassen. Gesprekstechnieken, houding en gedrag  die managers ondersteunen bij het implementeren van positieve veranderingen en het bevorderen van een sfeer van wederzijds respect en begrip.

 

John Zwanepol

Vice President, Human Resources

"Door AVOP’s aanstekelijke enthousiasme, de professionele benadering en het gebruik van interactieve werkvormen waren onze managers zeer tevreden. De training is als waardevol, inspirerend en tevens praktisch ervaren. Ook het plezier, commitment en wederzijds begrip dat ontstaat tijdens het delen van kennis en vaardigheden tussen managers onderling, heeft bijgedragen aan de positieve leerervaring."

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op