header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

16
Mar

Welke kansen biedt de krappe arbeidsmarkt?

Stefan Heinis

Dat de krappe arbeidsmarkt een actueel thema is bij vrijwel alle organisaties is niets nieuws. Hoe organisatie daarmee omgaan wel. Wij zien steeds meer organisaties gebruik maken van het onontdekte, dan wel nog niet (volledig) ontwikkeld talent binnen de organisatie.

Dit biedt medewerkers ontwikkel- en carrièrekansen die zij anders wellicht nooit gekregen hadden. Dit gebeurt op individueel niveau, bijvoorbeeld door een medewerker de kans te geven om een managementfunctie te laten vervullen, dan wel meer generiek door het opzetten van talentmanagement. Dan kun je denken aan een leiderschapstraject dat wordt opgezet voor potentieel leidinggevenden. 

AVOP wordt dan vaak gevraagd om in dat kader ontwikkelassessments te verzorgen, met als doel handvatten te bieden voor welke ontwikkeldoelen de deelnemer kan inbrengen in hun individueel dan wel groepsgericht ontwikkeltraject. Ook  voor het meedenken over de opzet van dit soort leiderschapstrajecten kunnen we onze kennis en ervaring inzetten. Naast het verder vormgeven van de gewenste ontwikkeling door bijvoorbeeld een combinatie individuele training en coaching of meer groepsgerichte leiderschapsontwikkeling. 

Ook geïnteresseerd in het inzetten van onbenut talent binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op om hier eens vrijblijvend met ons over van gedachten te wisselen.