header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

24
Oct

Investeren in medewerkers loont, zeker nu!

Stefan Heinis

In deze tijden van enorme krapte op de arbeidsmarkt merken wij een sterke groei als het gaat om het investeren in medewerkers. Niet alleen investering in medewerkers die al langer ‘in huis’ zijn, maar óók is de bereidheid groot om direct te investeren in de ontwikkeling van nieuwe medewerkers .

Het inzetten van ontwikkelassessments of Learning Centers (een combinatie van assessment, training en coaching) heeft dan ook een grote vlucht genomen, vaak wordt een ontwikkelassessment of Learning Center gevolgd door een gericht persoonlijk coachingstraject om het geleerde en ingezette ontwikkeling te borgen.

Naast investeren in individuele ontwikkeling wordt door veel organisaties tevens fors ingezet op leiderschapstrajecten. Bij het inzetten van leiderschapstrajecten snijdt het mes aan twee kanten: én behoud en ontwikkeling van zittend management, én goede leidinggevenden spelen een cruciale rol  ten aanzien van medewerkerstevredenheid en dus het behouden van medewerkers.

Hoe staat het met het investeren in medewerker bij jouw organisatie? Wanneer niet voldoende wordt geïnvesteerd in medewerkers is de kans op verloop groot en is het aantrekken van nieuwe medewerkers ook veel lastiger, het niet investeren heeft dus een dubbel negatief effect!

Benieuwd hoe AVOP jouw organisatie hier kan ondersteunen, neem dan contact met ons op!

Stefan Heinis

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-29 09 0239