header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

05
Nov

Hoe haal je IT-talenten binnen in een zeer competitieve markt?

Jeffrey Schenk

Dat de huidige arbeidsmarkt (zeer) gespannen is, is voor niemand een verrassing. En dat bedrijven alles uit de kast trekken om mensen binnen te halen is ook geen nieuws. De term ‘war for talent’ is dan ook zelden zo actueel geweest en dit is zeker ook van toepassing op de IT-sector. Want hoe val je op als IT-bedrijf in de huidige arbeidsmarkt? Hoe zorg je er nou voor dat talentvolle medewerkers voor jouw bedrijf kiezen en niet voor de concurrent?

Wij denken dat er, naast het vechten om de juiste mensen binnen te halen middels salaris, bonussen of andersoortige lokkertjes, nog een andere manier is om talent aan te trekken. En misschien nog wel belangrijker….te behouden. Veel IT-bedrijven besteden namelijk voornamelijk aandacht aan de vakinhoudelijke ontwikkeling van medewerkers en de ontwikkeling en groei op de ‘soft skills’ blijft veelal onderbelicht. Daar ligt dus een kans om je als IT bedrijf te onderscheiden. En daar profiteren niet alleen de medewerkers van, maar ook de klanten.  

Dus IT-werkgevers van Nederland; zet meer in op de persoonlijke groei en ontwikkeling van je werknemers. Wanneer ontwikkeltools als een training persoonlijke effectiviteit, coaching, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling of een ontwikkelassessment een vast onderdeel van een opleidingsbudget zouden zijn, zou dit weleens een toekomstige werknemer net over de streep kunnen trekken om voor jouw bedrijf te kiezen. Want wie wilt er nou niet werken voor een  werkgever die in groei en ontwikkeling van zijn medewerkers investeert?

Voor meer informatie of of mocht je eens met ons van gedachten willen wisselen , bel of mail ons dan op 020-6155456 -Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.