header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

14
Jun

Mensen verlaten niet hun baan, maar hun manager, óók in de IT! Leiderschap binnen de IT… huh? Het gaat toch om techniek?

Jeffrey Schenk

 

In een vorige blog schreef mijn collega Stefan Heinis over ‘the war on talent’ voor ICT personeel en hoe deze ‘ongoing’ is en het zo belangrijk is de juiste match te maken. Maar wanneer je als organisatie dan (eindelijk) je talent binnengehaald hebt, is het natuurlijk net zo belangrijk deze binnen te houden.

En daarin speelt de manager vaak een grote rol, zoals blijkt uit 9 Things That Make Good Employees Quit | LinkedIn en Manager, dit is waarom je medewerkers ontslag nemen - MT/Sprout (mtsprout.nl). Mensen verlaten namelijk niet hun baan, maar hun manager!

Dat iemand manager is maakt het namelijk helemaal niet vanzelfsprekend dat hij/zij een goede manager is. Laat staan een echte, goede leider. Want op enkele geboren leiders na, moeten de meeste van ons er voor werken om zich te ontwikkelen tot een effectieve manager. Maar hoe zorg je er als manager nou voor dat je zo wendbaar/flexibel/allround wordt dat je met ‘iedere’ werknemer overweg kan?

Het volgen van een leiderschapstraining kan je hierbij goed van pas komen en antwoord geven op bovenstaande vragen: je krijgt inzicht in jouw stijl, je leert de verschillende andere stijlen kennen en je raakt bekend met de voor- en nadelen van iedere stijl. Want er is immers niet één leiderschapsstijl zaligmakend en voor iedere situatie geschikt. Onderwerpen die in een leiderschapstraining aan bod kunnen komen zijn: #Communiceren en beïnvloeden #Persoonlijk leiderschap (ken jezelf #Leidinggeven aan teams en individuen #Samenwerken in teams #Verandermanagement #Omgaan met de externe omgeving #Innovatie door digitalisering #Effectieve bedrijfsvoering

Als jij wilt onderzoeken hoe jij de leidinggevende bent of wordt waar je medewerkers géén afscheid van willen nemen: we gaan graag aan de slag om samen met jou te kijken wat voor leider je bent, welk type bij je past en waar je je in kunt ontwikkelen. Wellicht helpt de AVOP Leadership Booster je verder, of het Learing Center, of …. En nee: dat hoeft geen maanden investering te vragen! Want goed leiderschap is niet alleen wat je doet, maar ook ,en misschien juist vooral, hoe je het doet, zodat je als leidinggevende je medewerkers kunt inspireren en ervoor zorgt dat die IT professional zich bij jou op zijn plek voelt.

Wil je meer weten, neem gerust contact op met Jeffrey Schenk . Je kan mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op nummer 020-6155456