header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

04
May

Loopbaanontwikkeling in Corona tijd; durf jij het aan?

Jeffrey Schenk

Wie gaat er in deze tijd van crisis, van onzekerheid en onduidelijkheid nou actief met zijn loopbaan aan de slag? Er zijn immers wel tig redenen te bedenken waarom je lekker moet blijven zitten waar je zit en vooral niet moet gaan bewegen.


Maar ook deze crisis gaat weer voorbij. En dan wil je waarschijnlijk toch weer een keer iets anders. Of op zijn minst verder ontwikkelen. Is het dan verstandig om te wachten tot het moment daar is of om nu alvast in beweging te komen? Het antwoord hierop is natuurlijk niet zo simpel.

Ontwikkelen kan je bovendien ook in je huidige rol. Want vraagt deze tijd niet hele andere competenties dan diegene die je voorheen gebruikte? Flexibiliteit, inventiviteit, daadkracht, relativering……en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Dus misschien hoef je het niet gelijk heel groot te maken door het gesprek met je manager aan te gaan waarin je aangeeft iets anders te willen. Misschien kan je die eerste paar stappen naar nieuwe dingen doen en leren wel in je huidige rol vinden.


Toch spreek ik veel mensen die behoefte hebben om meer inzicht te krijgen in ‘wat ze nou kunnen of waar ze goed in zijn’ en ‘wat er bij hen past’. De loopbaanscan lijkt hier vaak een uitstekend instrument te zijn om in te zetten. Dit is een integraal testprogramma dat heel mooi inzicht biedt in vragen als: “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?” en “Wat kan ik?” door het inzetten van een persoonlijkheidsvragenlijst, een drijfverenvragenlijst en een interessevragenlijst voor taken en sectoren. Het resultaat is voor veel kandidaten op zijn minst een ‘aha erlebnis’. Het geeft ze hiermee niet alleen inzichten in hoe ze in elkaar zitten, maar ook wat hen motiveert en wat hen juist energie kost. Met andere woorden; als je dan op zoek gaat naar de volgende stap in je carrière, dan is het wel heel handig om te weten welke kwaliteiten of competenties je juist wel of niet terug wilt zien in die nieuwe rol. En dat komt toch altijd goed van pas? Coronatijd of niet.

Dus mocht jij nou wel een van die mensen zijn die in deze bijzondere tijd om zich heen blijft kijken, dan ben je bij mij van harte welkom om eens te praten over de mogelijkheden.

Voor meer informatie avop is ons telefoonnummer 020-6155456, of je stuurt een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.