header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

23
Mar

Hoe het bos te zien tussen al die coach en counseling- paddenstoelen?

Sebastiaan Spaan

In een artikel van intermediair las ik over de aanhoudende groei van het aantal coaches (óf mensen die zich coach noemen).

De trend, die tijdens mijn studie (10 jaar terug) al zichtbaar was, is blijkbaar tijdens corona nog niet afgenomen. Wél lijkt de drempel om een (lifestyle)coach te nemen lager. Het is meer geaccepteerd om 'counseling' of coaching te doen (een trend die ik overigens kan toejuichen).

Hoe dan een goede paddenstoel te vinden in het grote coaching bos?

In het artikel wordt aangeraden te kijken naar (een gedegen) opleiding en dat is zeker iets wat ik kan onderschrijven. Zelf heb ik een opleiding progressiegerichte coaching gevolgd, die volledig gestaafd is op (de nieuwste) empirische onderbouwing in het vakgebied. Maar ook denk ik dat achtergrond van de coach (dus meer dan opleiding alleen) én persoonlijke klik erg belangrijk (en effectief) zijn om een goed coachingstraject te voorspellen.

Bij het beschrijven van mijn werkervaring noem ik altijd dat we bij AVOP al vijftig jaar(!) ervaring hebben. Veel van ons zijn (bedrijfs-)psycholoog en wij kijken over het algemeen dieper; zeg maar onder het oppervlak. Bijvoorbeeld door stil te staan bij de vraag waarom iemand doet wat hij/zij doet. En of dit ook is zoals hij/zij dat wil of juist helemaal niet zo effectief is. Daarnaast kijken we breder. AVOP is een organisatie adviesbureau; wij doen meer dan coaching en kijken breder (onder andere naar de organisatie, team en levenscontext). De inhoudelijke overleggen die wij intern hebben om onze kennis telkens te kunnen aanscherpen en effectiever te maken ervaar ik dan ook als een duidelijk toegevoegde waarde.

Dus hoe dan een goede coach te vinden? Let op certificering, opleiding, achtergrond (ook van de organisatie) en let vooral ook op een goed gevoel bij de coach. Want een relatie, (zo heb ik begrepen van Tim Theeboom (Executive Psychologist | VU center for Executive Coaching), voorspelt ook een significant deel van de effectiviteit.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (020-6155456) / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..