header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

28
Apr

Is 1,5 meter dan ver?

Sebastiaan Spaan

Veel van de dingen die wij doen vergt dichtbij komen óf, anders gezegd: veel van de dingen die wij doen gaan een stuk beter (lees: makkelijker) wanneer er weinig afstand is. Termen als dichtbij komen en op afstand houden zijn termen die wij in een assessment, teamconferentie of coaching geregeld laten vallen. De afstand die wij, organisatie adviseurs, bijvoorbeeld in een conferentiezaal, een ontwikkelingsgericht assessment of een coachingsgesprek pogen te overbruggen, betreft dan uiteraard geen afstand in het ruimte- tijd continuüm, maar gaat over het kunnen en mogen contact maken, het vertrouwen wekken, een relatie opbouwen. Mentale afstand.

Het verkleinen van déze afstand blijkt vaak fundamenteel bij het ondersteunen van organisaties en individuen om doelen te bereiken. En laat de crisis nou juist díe afstand een stukje kleiner hebben gemaakt.  

Zowel reflecterend en naar de toekomst kijkend (want daar hadden we nu tijd voor), merken wij dat de 1,5 meter (dus nu wel die in het ruimte-tijd continuüm) bij AVOP onze dienstverlening vrijwel alleen in logistieke zin lijkt te beïnvloeden. En wat blijkt? Een assessmentdag, een coaching en zelfs een werkconferentie kan ‘gewoon’ plaats vinden, of we nu uitwijken naar online of niet. Nou ja, ‘gewoon’…..: met in achtneming van wat extra maatregelen, het desinfecteren van de deurkrukken, het achterwege laten van handen schudden (én omhelzen) natuurlijk.

Voor ons eigenlijk best goed te doen merk ik, want nabijheid creëerden we al niet fysiek.

Is die 1,5 meter dan ver? Nee, zolang het een afstand blijft waarop wij nog contact kunnen blijven maken, vertrouwen kunnen scheppen en de onderstroom kunnen bespreken om samen doelen te bereiken, één op één of in een teamconferentie, lekker dichtbij dus.

Wil jij ook een praten over afstand, neem dan gerust contact op met Sebastiaan Spaan op 020-6155456 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.