header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

16
Apr

ONLINE intervisie voor managers

Alain Verbeek

Waarom online intervisie voor managers juist NU?

  • Nu is het moment voor professionele ontwikkeling en reflectie. Dit geldt zeker niet voor managers in de ‘ primaire sectoren’ maar voor vele anderen kunnen we het wegvallen van de hectiek (samenhangend met productiviteit en tijdsdruk) zien als een uitgelezen kans om werk te maken van leiderschapsontwikkeling en persoonlijke groei.
  • Tegelijk biedt deze ‘intelligente lock down’ behoorlijke uitdagingen voor leidinggevenden. Hoe ga ik om met spanning en onzekerheden. Na enkele weken heeft de initiële onrust plaats gemaakt voor managementvragen die samenhangen met een nog lange periode van gedwongen thuiswerken; hoe motiveer ik echt waardoor er initiatieven komen, hoe ga ik om met dreigende overspannenheid bij medewerkers met jonge kinderen, hoe maak en onderhoud ik echt verbinding? Kortom het is momenteel ook leiding geven in zwaar weer waar inzichten en feedback van gelijkgestemden zowel steun gevend als concrete handvatten kunnen zijn.

Online intervisie nét even anders maar óók hetzelfde:

  • Anders dan regulier intervisie duren sessies 1,5 uur (beeldbellen is vermoeiend) en we maken afspraken om het werken via dit medium soepel te laten lopen.
  • Een groep bestaat uit 5 tot 7 deelnemers
  • We gebruiken verschillende intervisie-werkvormen afhankelijk van het type vraag; incidentmethode, direct effect-methode, clinic-benadering of werkvorm voor vragen waar ook organisatieaspecten spelen.
  • De investering per deelnemer per sessie is € 120,- (met en minimum van 4 deelnemers en een sessie van 1,5 uur)

We sluiten niet uit dat deze werkvorm zo goed bevalt – ook omdat deelnemers zich niet hoeven te verplaatsen- dat online intervisie wel eens ‘here to stay’ zou kunnen zijn. 

Waarom AVOP?

  • AVOP heeft met het 5 B model een visie op persoonlijke (leiderschap-) ontwikkeling waarbij online intervisie goed aansluit. Door een relatie te herkennen tussen jouw gedrag en de drijfveren, waarden, oude patronen en ambities die deze aansturen, vergroot je met de hulp van de andere deelnemers de zelfreflectie en kan je vanuit dit inzicht keuzes maken.  Als je meer wilt weten over het 5 B model kijk op de website.
  • Omdat AVOP adviseurs coaches en veranderkundigen zijn met veel ervaring met intervisie en het begeleiden van groepen en gekenmerkt worden door een persoonlijke stijl.

Nieuwsgierig naar of wil je je aanmelden? Neem contact op met

Alain Verbeek via 020-6155456 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.