header over

Lydia Groeneveld

persoonlijke coaching
loopbaancoaching
e-coaching

T -  0206155456
E -  info@avop.nl

Wie?

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Lydia Groeneveld en werk als zelfstandig ondernemer maar ben daarnaast als coach verbonden aan AVOP. Als mens ben ik spontaan, enthousiast, warm, vriendelijk en gedreven. Zo sta ik in mijn leven en ook in mijn werk. Mijn kwaliteiten zijn verbinding zoeken, bewustwording creëren, inzicht geven, analyserend en oplossingsgericht werken. Coachingsvragen krijgen concrete handen en voeten en worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. Ieder mens neemt immers zichzelf mee; zowel in de werk- als in de privé-situatie. Ik doe mijn werk met veel liefde en plezier.

Mijn achtergrond is erkend CSR-coach (stress en burn-out), basispsycholoog (GZ), registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie en relatietherapeut. In verschillende leidinggevende functies in het bedrijfsleven heb ik vele en leerzame ervaringen opgedaan voordat ik mijn volgende wens heb gerealiseerd; mijn eigen praktijk voor psychologie & coaching. Vooral die combinatie van ervaring in zakelijke organisaties en het werken met individuele mensen/ medewerkers is een meerwaarde in mijn werk.

Coachingsvraagstukken

De vraagstukken waar ik veel in kan betekenen zijn divers en variëren van:

  • Individuele coaching. De coaching richt zich op een volgende stap in persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden zijn: meer uit jezelf willen halen, niet lekker in je vel zitten, onzekerheid, het gevoel hebben vast te zitten, uit balans zijn, past deze baan of organisatie nog bij mij?
  • Psychosociale coaching: Het gaat om het ondersteunen en op weg helpen van mensen die klachten hebben ontwikkeld door verschillende situaties. Voorbeelden zijn: stress, burn-out, overspanning, omgaan met emoties, paniek, presentatie-angst, verlies en rouw, inzet van effectieve gedragsstijlen.
  • Relatie-coaching. Vaak ligt hier de vraag onder: hoe kan ik onze relatie nieuw leven inblazen? Bijvoorbeeld tussen collega’s onderling of met een leidinggevende.

Werkwijze

Bij elke vraag werk ik met een analyse. Wat maakt dat een vraag of een thema wordt ingebracht? Wat is het verhaal erachter en hoe kan dit vertaald worden naar verdere persoonlijke groei en ontwikkeling? Welk doel willen we bereiken en wat zijn onderliggende kernthema’s? En wat wordt het plan van aanpak om dit doel te realiseren? Ik werk vanuit de gedachte dat ieder mens en ook een organisatie potentiele kracht en vaardigheden heeft. Mogelijkheden zijn het uitgangspunt. Betrokkenheid, spiegelen, eigen regisseur zijn van de coachingsvraag en veranderingen pragmatisch inbedden, zijn kernwoorden die ik van mijn cliënten terugkrijg.