header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

Carrousel: ontwikkelprogramma voor persoonlijke effectiviteit & persoonlijk leiderschap

Martine Laudy

Op 16 september kan er weer ingestapt worden in de impactvolle Carrousel training!

Deze persoonsgerichte training voor adviseurs, professionals en leidinggevenden helpt je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Zoals een deelnemer formuleert: "Ik vond de carrousel de meest krachtige leergang die ik de afgelopen jaren heb gedaan. Vrijwel direct in het traject kwamen we tot stevige diepgang, dankzij kundige begeleiding en de rol van de 'ervaren' groep".

Onderzoek dat in samenwerking met de universiteit is uitgevoerd naar de effectiviteit van de Carrousel voor de langere termijn, laat zien dat ook na een jaar en langer de persoonlijke effectiviteit substantieel en blijvend vergroot is.

Wil je meer weten en/of wil je deelnemen?  Bel of mail Martine 020-6155456 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vraag gratis en vrijblijvend de informatiebrochure aan 

Gemiddelde beoordeling Carrousel: 9,1

Niveau: Post-hbo

Tijdsduur: 8 dagen + intervisie & individuele coaching op verzoek

Looptijd: 4 maanden

Eerstvolgende startdatum: 16 september 2021

Locatie: rustige locatie nabij Amsterdam (Koetshuis Sloten)

Aantal plaatsen: maximaal 10 deelnemers

Tijdstip: Overdag (geen avondprogramma en overnachting)

Type training: Open inschrijving

Tarief: € 5.455 Excl. BTW   (kosten training €4495,- + accomodatiekosten €960,-)

 

De Carrousel: een uniek programma voor persoonlijke ontwikkeling met impact!

De Carrousel is een intensief, persoonsgericht ontwikkelprogramma met impact, gericht op versterking van persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en afstemming met de (werk-) omgeving. Het programma is ontwikkeld voor professionals, adviseurs en (toekomstige) leidinggevenden. Uniek in de opzet van de Carrousel is dat iedere deelnemer in de trainingsgroep werkt aan specifieke individuele leerthema’s en de groepssamenstelling na verloop van tijd deels wisselt. Na de eerste helft van het programma stappen er nieuwe deelnemers in en hierdoor wordt het opgebouwde vertrouwen door de zittende groep behouden en snel overgedragen op de nieuw ingestapte deelnemers. Door het sterke onderlinge vertrouwen onder de deelnemers en coach biedt de Carrousel veel ruimte om essentiële thema’s aan de orde te stellen en heeft het programma diepgang. De aanwezigheid van nieuwe deelnemers maakt het mogelijk om reeds doorgemaakte ontwikkeling te toetsen, in een veranderde setting te experimenteren met nieuw gedrag en coaching vaardigheden te ontwikkelen.

 

Opzet en locatie Carrousel

De Carrousel bestaat uit acht bijeenkomsten van een dag (gemiddeld eens per 2 weken) in de rustige, inspirerende sfeer van ‘het Koetshuis’ in Sloten, vlak bij Amsterdam. Er wordt gewerkt met vier centrale thema’s:

 • Authenticiteit en imago (zelfbeeld, feedback, zelfwaardering en persoonlijk leiderschap);
 • Contact- en verbinding (contact maken, luisteren, sensitiviteit en verbinden);
 • Patronen en verandervermogen (verdiepend zelfinzicht in eigen patronen, vergroten van wendbaarheid en veranderingsvermogen);
 • Beïnvloeden (beïnvloeden en overtuigen, assertiviteit en conflicthantering).

Bij elke bijeenkomst staat een van de vier thema’s centraal. De eerste vier bijeenkomsten (de eerste ronde van de Carrousel) staan vooral in het teken van beeldvorming en bewustwording. Deelnemers krijgen meer zicht op hun effectiviteit in relatie tot hun ontwikkeldoelen en voor hen relevante competenties. De volgende vier bijeenkomsten (de tweede ronde) staan vooral in het teken van besluitvorming en beweging. Verkregen inzichten worden in gewenste gedragsverandering vertaald en vervolgens getoetst en geoefend.

 

Waarom deelnemen aan de Carrousel?

‘De Carrousel’ van AVOP is een jarenlang beproefd, impactvol programma voor professionals en leidinggevenden die hun persoonlijke effectiviteit en leiderschap kracht willen bijzetten. De vele positieve ervaringen van deelnemers en mensen in hun werkomgeving wijzen erop dat de Carrousel effect sorteert en onder meer het volgende oplevert:

 • Een unieke ervaring, resulterend in versterking van persoonlijke effectiviteit, invloed en afstemming met de (werk-)omgeving;
 • Meer balans tussen ‘ratio en gevoel’; sociaal-emotionele vaardigheid;
 • Verdieping van zelfinzicht en inzicht in effecten op anderen;
 • Bewustwording van persoonlijke blinde vlekken;
 • Herkenning en bijsturing van ingesleten gedragspatronen;
 • Vergroting van wendbaarheid en verandervermogen
 • Versterking van authenticiteit en zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheid en verbindend vermogen, zelfmanagement, assertiviteit, beïnvloedingsvaardigheid en vermogen om conflicten te hanteren;
 • Vaardigheid in het coachen van anderen;
 • Spannende, rijke ervaring met een vertrouwde groep mensen;
 • Het doormaken van een wezenlijke ontwikkeling, die het verschil maakt voor zowel je persoonlijke als professionele leven.

 

Ervaringen van deelnemers met de Carrousel

 • ‘Een unieke opzet om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Je leert je eigen patronen beter herkennen en wordt je meer bewust van hoe je op anderen overkomt. Met de opgedane inzichten kun je je veel effectiever opstellen’. 
 • "Het motiveren en mee krijgen (bewegen) van collega’s om zaken te gaan uitvoeren werd in toenemende mate een steeds belangrijker deel van mijn werkzaamheden. Dankzij de Carrousel training van AVOP begrijp ik nu beter mijn eigen gedrag, de impact ervan op mijn omgeving en hoe ik vanuit de verbinding mensen kan motiveren dat te doen wat gevraagd wordt. De training heeft mij echt veranderd in dat aspect en vanaf het moment dat de training was afgerond staat in mijn omgang de mens veel centraler in plaats van het resultaat. Ik had nooit gedacht dat de training een zodanige invloed op mijn functioneren zou gaan krijgen toen ik eraan begon. " 
 • "De Carrousel training was een leerzame, effectieve en praktische training waar ik veel aan gehad heb. Ik heb de oorzaak van mijn gedragingen gevonden die mij deels beperkte in mijn functioneren. Door de oefeningen en feedback van de trainer en medecursisten krijg je een eerlijk en helder beeld over je eigen handelen wat weer handvatten geeft om te groeien en jezelf uit te dagen. De sfeer is veilig, vertrouw wat een perfect leerklimaat biedt om echt stappen te zetten." 
 • ‘De Carrousel heeft mij geleerd dat ontwikkeling ontstaat door reflectie met mensen om je heen. De omgeving die je bewust maakt van eigen blinde vlekken. Een bewustwording die weer zorgt voor beweging, een nieuw begin en een rijkere ervaring’
 • ‘De Carrousel betekende voor mij opnieuw en beter kennismaken met mezelf. Een waardevolle, intensieve zoektocht en een mooi, leerzaam proces met blijvend resultaat.’          
 • ‘De Carrousel heeft inzicht gegeven in mijn persoonlijke achtergronden, die me soms belemmeren in het uitoefenen van mijn functie. Nu ben ik beter in staat daar iets positiefs mee te doen in mijn werk. Dit was een goede investering!’ 
 • ‘What happens in Vegas, stays in Vegas’. ‘In de Carrousel maak je in een korte periode een ontwikkeling door die wezenlijk is en die het verschil maakt voor zowel je persoonlijke als professionele leven. Je doet het samen, met je vrienden van de Carrousel.’
 • "Bijna dagelijks denk ik nog aan de Carrousel omdat ik langs de plek fiets waar we deze gehouden hebben. Dan denk ik aan de positieve ontwikkeling die ik heb doorgemaakt dankzij de Carrousel. De opzet is als een soort groepstherapie-light. Door de opzet van de groep met senior en junior en de oefeningen en feedback die je krijgt wordt je een spiegel voorgehouden en wordt je je bewust van je eigen gedrag. Deze zelfreflectie heeft mij zelfverzekerder gemaakt en me meer in mijn kracht gezet. Aanrader voor iedereen dus." 
 • "Alain is een zeer ervaren en doortastende coach. Hij laat op een prettige manier jou en de groep tot de inzichten komen die je bewust maken van wat werkt en niet werkt in patronen van samenwerken en aansturen, hoe dat ontstaan is en hoe je er mee om kan gaan."
 • "Zeer leerzaam en geeft duidelijkheid van m'n parallellen uit het verleden en het heden. Kan nu met deze kennis adequaat reageren naar m'n omgeving door beter te communiceren waar mijn pijnpunten zitten."
 • "Ik vond de carrousel de meest krachtige leergang die ik de afgelopen Jaren heb gedaan. Vrijwel direct in het traject kwamen we tot stevige diepgang, dankzij kundige begeleiding (Alain) en de rol van de 'ervaren' groep." 
 • "De begeleider weet een zeer open sfeer en veilige sfeer te creëren, waarin de deelnemers met respect naar elkaar reageren, maar duidelijkheid en ondersteuning aan elkaar bieden. Persoonlijk heeft het mij veel gebracht en met name op gebeurtenissen uit het verleden, die in het heden nog steeds doorwerken." 
 • "Sfeer veilig, relaxed en informeel en tegelijkertijd toch goede en scherpe oefeningen en feedback waardoor iedereen bijna spelenderwijs persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Training heeft mij geholpen om gebeurtenissen en mijn rol daarin beter een plek te geven, mezelf beter te leren in kennen - zowel qua kracht als aandachtspunten." 

 

Wil je meer weten en/of wil je deelnemen?  Bel of mail Martine 020-6155456 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vraag gratis en vrijblijvend de informatiebrochure aan