header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

AVOP steunt VrijwilligersCentraleAmsterdam (V.C.A.)

Ieder jaar biedt AVOP haar diensten ‘om niet’ aan, aan een organisatie in het maatschappelijk veld die graag externe begeleiding zou willen inschakelen maar daarvoor niet per se de middelen heeft. Het kan dan gaan om verschillende soorten AVOP-diensten, passend bij de vraag en de behoefte van de betreffende organisatie: coaching, begeleiden van werkconferenties, assessments, etc.

Dit jaar werken we samen met de VrijwilligersCentrale Amsterdam (VCA). De VCA is een stedelijke organisatie en bestaat ruim 25 jaar. De VCA ondersteunt het vrijwilligerswerk in de volle breedte in de stad. De belangrijkste activiteiten zijn bemiddeling van vrijwilligers, het adviseren van vrijwilligersorganisaties en de promotie van vrijwilligerswerk. Ook geeft de VCA voorlichtingen, trainingen en workshops.

In de VCA troffen we een organisatie met leuke, professionele mensen met veel energie, enthousiasme en ondernemingszin. Met name hadden zij behoefte aan het kunnen sparren over hun opleidingsaanbod en de introductiebijeenkomsten voor potentieel nieuwe vrijwilligers.

Met veel plezier hebben we gekeken naar opzet en vorm van één van de trainingen en hebben we gekeken naar de introductiebijeenkomst: hoe die effectiever op te stellen, met een grotere opbrengst aan goede vrijwilligers. Daarnaast gaven we een training Communicatievaardigheden aan de bemiddelaars. Ook hebben we een aantal trainers van de VCA een aantal assessmenttesten en -vragenlijsten voorgelegd die de VCA mogelijk zou kunnen gebruiken bij het ‘screenen’ van vrijwilligers. Verder gaan we in de nabije toekomst meedenken en mee-vormgeven aan nieuw door de VCA te ontwikkelen trainingen en workshops.

Een mooie samenwerking met de VCA waaraan we beide veel plezier hebben beleefd!
Bezoek de website van de VCA: www.vca.nu. Daar is ook een overzicht te zien van de verschillende trainingen en workshops die de VCA aanbiedt, zowel voor vrijwilligers, als voor organisaties die hen inzetten. Over het leidinggeven aan vrijwilligers, samenwerken met vrijwilligers, vaardigheden in het voeren van gesprekken, etc. Prima en goed uitgewerkte trainingen, mooi materiaal, en mooi vormgegeven!